Nordmannen Eirik Røland vant populær musikk-konkurranse i regi av Hans Zimmer

Nylig ble de tre vinnerne i Hans Zimmers populære musikk-konkurranse Bleeding Fingers Competition annonsert. En av dem var drammenseren Eirik Røland, som nå altså får anledning til å møte mannen selv – i hans LA-baserte studio.

Bleeding Fingers er et samarbeidsprosjekt mellom produksjonsselskapet Extreme Music og Hans Zimmers egne Remote Control Productions. For noen måneder siden lanserte de en åpen musikk-konkurranse der deltakerne skulle benytte  eksisterende lydspor (eller ‘stems’) av Hans Zimmer for å lage sin egen remix eller tolkning. Her stod man helt fritt så lenge man benyttet det foreliggende materialet. Vinnerne ville få anledning til å besøke Zimmers studio i Santa Monica og muligheten til fast ansettelse i Bleeding Fingers-prosjektet. Ganske spenstig pris, med andre ord, som resulterte i mer enn 6000 innsendte bidrag.

Av en eller annen grunn var ikke konkurransen åpen for hele verden — kun for beboere i en håndfull land, deriblant Sverige (men ikke Norge). Gode nyheter for vår norske vinner, som har vært bosatt i Sverige de siste 6 årene. Røland (25) har mastergrad i musikalsk design fra Kungliga Musikhøgskolan, og jobber for tiden som frilanser. Sjekk ut Rølands Soundcloud-konto for et utvalg av materiale. I tillegg til Røland vant også briten Daniel Suett og australieneren Ryan Taubert en gullbillett til filmmusikkens egne sjokoladefabrikk.

Om turen mot formodning  ikke skulle resultere i ny jobb, vil dette i alle tilfelle være en døråpner til større prosjekter. Vi ønsker Røland lykke til på ferden!

Her kan du høre Zimmers originale lydspor, etterfulgt av de tre vinnerbidragene.