- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Nordmannen Eirik Røland vant populær musikk-konkurranse i regi av Hans Zimmer

Av , 31. mars 2014 i Ukategorisert

Nylig ble de tre vinnerne i Hans Zimmer [1]s populære musikk-konkurranse Bleeding Fingers Competition [2] annonsert. En av dem var drammenseren Eirik Røland, som nå altså får anledning til å møte mannen selv – i hans LA-baserte studio.

Bleeding Fingers er et samarbeidsprosjekt mellom produksjonsselskapet Extreme Music og Hans Zimmers egne Remote Control Productions. For noen måneder siden lanserte de en åpen musikk-konkurranse der deltakerne skulle benytte  eksisterende lydspor (eller ‘stems’) av Hans Zimmer for å lage sin egen remix eller tolkning. Her stod man helt fritt så lenge man benyttet det foreliggende materialet. Vinnerne ville få anledning til å besøke Zimmers studio i Santa Monica og muligheten til fast ansettelse i Bleeding Fingers-prosjektet. Ganske spenstig pris, med andre ord, som resulterte i mer enn 6000 innsendte bidrag.

Av en eller annen grunn var ikke konkurransen åpen for hele verden — kun for beboere i en håndfull land, deriblant Sverige (men ikke Norge). Gode nyheter for vår norske vinner, som har vært bosatt i Sverige de siste 6 årene. Røland (25) har mastergrad i musikalsk design fra Kungliga Musikhøgskolan, og jobber for tiden som frilanser. Sjekk ut Rølands Soundcloud-konto [3] for et utvalg av materiale. I tillegg til Røland vant også briten Daniel Suett og australieneren Ryan Taubert en gullbillett til filmmusikkens egne sjokoladefabrikk.

Om turen mot formodning  ikke skulle resultere i ny jobb, vil dette i alle tilfelle være en døråpner til større prosjekter. Vi ønsker Røland lykke til på ferden!

Her [4] kan du høre Zimmers originale lydspor, etterfulgt av de tre vinnerbidragene.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/nordmannen-eirik-roland-vant-populaer-musikk-konkurranse-i-regi-av-hans-zimmer/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Hans Zimmer: http://montages.no/filmfolk/hans-zimmer

[2] Bleeding Fingers Competition: http://www.hanszimmerwantsyou.com/

[3] Soundcloud-konto: https://soundcloud.com/eirikroland

[4] Her: http://soundcloud.com/bleeding-fingers/sets/hans-zimmer-wants-you-1/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.