Mystisk første teaser til den nye danske thrilleren Kvinden i buret

Danske Zentropa kjøpte i fjor opp rettighetene til å adaptere Jussi Adler-Olsens populære kriminalromaner om etterforskningsavdelingen Avdeling Q. Nå har seriens første avsnitt, Kvinden i buret, fått en mystisk og urovekkende teaser.

Plottet gir et tilsynelatende ypperlig utgangspunkt for en mørk og tradisjonell skandinavisk thriller: Kvinden i buret følger en av København politiets skarpeste hjerner, Carl Mørck (Nikolai Lie Kaas), som grunnet dårlige samarbeidsevner blir stasjonert i politistasjonens arkivkjeller. Her blir han leder av en nyopprettet avdeling for ”utdaterte etterforskninger”, Avdeling Q. Mørck og hans nye makker, Hafez el-Assad (Fares Fares), bruker tiden til å organisere henlagte saker, men kommer etter kort tid over en sak med tråder langt inn i den danske politikken.

Regissør er Mikkel Nørgaard (Klovn: The Movie og krimserien Borgen) og manus er skrevet av Nikolaj Arcel, som tidligere har skrevet Menn som hater kvinner og En kongelig affære – på sistnevnte sto han også for regien. Kvinden i buret har et budsjett på 33 millioner danske kroner, og er en av Zentropas storsatsninger i 2013.

Kvinden i buret er sagt å bli den første og eneste spillefilmen i serien som er et produksjonssamarbeid mellom Zentropa, den tyske fjernsynskanalen ZDF og svenske SVT. De resterende bøkene i serien, Fasandreperne og Flaskepost fra P., forventes å bli adaptert som fjernsynsserie. Dette er fortsatt noe usikkert.

Kvinden i buret er satt til å ha dansk premiere 3. oktober i år, og vil bli å se på norske kinoer 25. desember. Se filmens første teaser her:

1001036_403145176468447_1675540578_n