Michael Bay-nyheter: Ny Pain and Gain-trailer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Transformers 4

Vi liker Michael Bay her på Montages, så det er på tide med et par nyheter om den stormannsgale regissøren. Kanskje mest spennende er den nye 3-minutters Red Band-traileren for Pain and Gain.

I motsetning til den første traileren som ble sluppet for et par måneder siden, fokuserer den ferske traileren mer på rollefigurene og dialogen -- spesielt i forhold til Mark Wahlberg og Dwayne «The Rock» Johnson. Det kan vise seg at filmen er like proppfull av selvironi som den er av audiovisuell testosteron. En herlig, pastellfarget satire over den amerikanse drømmen; stilistisk eksess utført med stålkontroll. Legg spesielt merke til alle de langsomme kjøringene i froskeperspektiv mens noe stort siger over himmelen, som ved 1:27. Assosiasjoner går naturligvis til filmer som The Rock (1996), Pearl Harbor (2001) og Transformers (2007).

Sannsynligheten er kanskje stor for at filmen vil misforstås eller at de fleste vil overse det subversive i uttrykket, men jeg har troen på at mange vil fange tonen umiddelbart, spesielt ettersom Bay selv har en håndfull tidligere filmer som referanseramme og har vært så innflytelsesrik for stiluttrykket i bransjen generelt.

I tillegg har det tikket inn castingnyheter om nytolkningen av 80-tallsklassikeren Teenage Mutant Ninja Turtles, som er produsert av Bay og regissert av Battle: Los Angeles-regissør Jonathan Liebesman: Megan Fox i rollen som reporteren April O’Neil, og forholdsvis ukjente Alan Ritchson, Pete Ploszek, Jeremy Howard og Noel Fisher i rollene som henholdsvis Raphael, Leonardo, Donatello og Michelangelo.

Endelig har det også kommet et slags synopsis av Transformers 4 fra Michigan Film Office via IGN:

As humanity picks up the pieces, following the conclusion of Transformers: Dark of the Moon, Autobots and Decepticons have all but vanished from the face of the planet. However, a group of powerful, ingenious businessman and scientists attempt to learn from past Transformer incursions and push the boundaries of technology beyond what they can control -- all while an ancient, powerful Transformer menace sets Earth in his crosshairs. The epic adventure and battle between good and evil, freedom and enslavement ensues.

Paramount har i etterkant hevdet at synopsiset er noe unøyaktig, men det kan naturligvis være brannslokking. I alle tilfelle er det mye saftig Michael Bay å se frem til — enten du liker ham eller ei.