Trailer

Mad Max vender tilbake – se den første, intense traileren til Fury Road

Den australske ørkenhelten Mad Max er snart tilbake på kino, med George Millers fjerde film i serien, Mad Max: Fury Road. I forbindelse med Comic-Con ble filmens første trailer sluppet, og det hele ser lovende ut – både for actionfrelste og Mad Max-fansen.

Den opprinnelige Mad Max-trilogien ble lansert mellom 1979 og 1985, og hadde – for de som eventuelt har glemt det – Mel Gibson i den titulære hovedrollen. Stafettpinnen er nå plukket opp av Tom Hardy, men da første manusutkast til Mad Max: Fury Road forelå for over 10 år siden, var tanken at Gibson skulle returnere. En rekke omstendigheter førte til at Fury Road ble utsatt (og så utsatt enda litt mer), inntil George Miller til slutt fikk visjonene på plass i 2010 – og da var det etter sigende mer logisk å starte med blanke ark, og gi en yngre skuespiller ansvaret for Mad Max-rollen.

Innspillingen av Fury Road ble avsluttet i november 2012, og filmen har siden da hatt en kronglete reise gjennom postproduksjonsarbeidet og studioet Warner Bros.‘ lanseringskalender, men med presentasjonen på Comic-Con nå i helgen – og denne ferske traileren – kan man trygt si at Fury Road endelig er på skinner, frem mot premieren 15. mai 2015.

Mad Max: Fury Road
Bane? Niks, dette er Tom Hardy som Mad Max.

Foruten Hardy i tittelrollen finner vi bl.a. Charlize Theron, Nicholas Hoult, Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz og Riley Keough på rollelisten. Før sommeren sa George Miller følgende om plottet, til Entertainment Weekly: «I wanted to tell a linear story–a chase that starts as the movie begins and continues for 110 minutes.» Så om man tolker Miller riktig, utspiller altså Fury Road seg i løpet av én eneste lang actionsekvens.

Dette rimer med hva vi ser i denne ferske traileren, som byr på både høyst gjenkjennelige Mad Max-vistaer – slitne kjøretøy over gulbrun ørkensand – samt en følelse av modernitet i filmspråket. Det er lite vi får se av rollefigurene, utover hvordan de behersker actionbevegelser, men gjennom ansiktsuttrykkene og rammene de er satt i, føles den forblåste håpløsheten fra originaltrilogien erstattet med en slags aggressiv intensitet i Fury Road. Heldigvis er smakebitene på filmens action og øvrige visualitet såpass overbevisende presentert i dette klippet, at jeg fint tåler å vente på resten.

En utvidet presentasjon av plott og rollegalleri vil garantert komme i fremtidige trailere frem mot lanseringen neste år, men scenen er uansett satt – Mad Max er tilbake, og George Miller ønsker å ta oss med på en episk actionsekvens. Dette kan bli bra.

Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road Mad Max: Fury Road

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 6 kommentarer

 1. Torstein Wold sier:

  Hyggelig at George Miller endelig fikk ræva i gir og ble ferdig med pingvin exploitation-filmene Happy Feet.

  Erstatningen av seriøst farlige stunts med cgi er nok ikke bare av det gode, men stemningen ser ser i alle fall lovende ut. Hardy bør også være en verdig arvtager etter Gibson.

 2. Anne sier:

  Er det samme mann som har laget Mad Max og Happy Feet?? Hahaha. Det er merkelig å se for seg. Jeg synes denne nye Mad Max ser bra ut, men litt rart med Charlize Theron inni der. Hun er litt for pen! Jeg har barndomsminner av å se på de gamle filmene over skuldern på storebroren min. Videokvelder og drøy vold, det er lissom Mad Max….. stygt og skittent!

 3. Even G. Benestad sier:

  Dette ser meget pent og flott ut. Om det rekker når filmen er ferdig vil vise seg. Mad Max Beyond Thunderdome hadde noen klare kvaliteter, men den var en meget blandet opplevelse. For øvrig er den kreditert en regissør til, George Ogilvie. Er det noen som kjenner historien bak dette?

 4. Dag Sødtholt sier:

  IMDb trivia sier «George Miller lost interest in the project after his friend and producer Byron Kennedy was killed in a helicopter crash while location scouting. That may explain why Miller only handled the action scenes while George Ogilvie handled the rest. The film is dedicated to Byron Kennedy.»

  Thunderdome er ganske svak etter min mening. Den første filmen er ganske ujevn, men bil- og motorsykkelkjøringen er sjeldent hypnotiske. Film nr 2 derimot må da være en action-klassiker! Den pompøse tonen passer perfekt til materialet. Videre er filmen full av omtenksomme detaljer, har en frydefull visuell presisjon og økonomi, sterkere skurkeskikkelser enn forgjengeren og Mel Gibson, som virket litt anonym i den første, strutter med ett av karisma og autoritet.

 5. Even G. Benestad sier:

  Tusen takk Dag. Det slo meg rett etter at jeg postet innlegget at IMDB var stedet å henvende seg for informasjon.

  Den første Mad Max filmen har noen fantastiske scener og den er til tider pepret med sykt morsom dialog, men den sjangler en del, og sitter ikke helt. Nummer to er som du sier Dag en skikkelig klassiker.

  Visuelt er den slående og enkelte stunts er helt hårreisende. I tillegg er filmen underlig emosjonell. Noe som er svært sjelden for denne typen film.

  Frem til og med Thunderdome er Mad Max 3 ganske okelidokeli. Når den derimot blir til en slags «happy-go-lucky» greie ramler hele skitten i et smertefullt mageplask. Den er heller ikke på langt nær så aggressiv som nummer to. Kort sagt er hele konseptet noe sterilisert og tilpasset «monkey island». Ehh Holleywoooood…

  Jeg kan for øvrig anbefale dere alle å se nærmere på alle «kopiene» som ble laget. Blant annet 1990: Bronx Warriors(noe Escape from New York også), Exterminators of the year 3000, The new Barbarians og ikke minst… Steel Dawn med selveste Swayzey!

 6. filmbuff sier:

  Jeg synes traileren til Fury Road er helt fantastisk kul! Elsker både Tom Hardy og Charlize Theron så tror dette blir bra. Har ikke noe forhold til Mad Max fra før så har begynt å se de gamle filmene, ganske gøy :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>