Leonardo DiCaprio er klar for Paul Thomas Andersons neste film

Paul Thomas Anderson skal i år endelig i gang med innspillingen av sin nye film (foreløpig uten tittel), og nå er det klart at ingen ringere enn Leonardo DiCaprio blir å finne i hovedrollen.

På sin forrige film, Licorice Pizza (2021), jobbet med PTA med studiosjef Michael De Luca (den gang MGM) – en betydningsfull maktperson i Hollywood som på 1990-tallet jobbet i New Line Cinema da Boogie Nights (1997) ble satt i produksjon. Denne relasjonen har vært sentral, ifølge Deadline, for at PTA nå har fulgt med De Luca videre til Warner Discovery (der sistnevnte nå er i toppledelsen), og satt opp dette prosjektet der som en studiofilm.

Med DiCaprio øverst på plakaten tegner det også til at PTA nå har skrevet en film som kan nå enda bredere ut enn de foregående, og det fremgår også i saken hos bransjenettstedet at «[this] is the most commercial [film] PTA has attempted, with commensurate budget». Det et fortsatt There Will Be Blood (2007) som er regissørens mest innbringende kinofilm til nå ($77 millioner på verdensbasis), så det er et romslig potensial for at PTA fortsatt kan lage en større suksess – hvis han ønsker det.

Rollelisten vil også bestå av Regina Hall (Scary Movie) og Sean Penn (som leverte en minneverdig cameo i Licorice Pizza), og vi kan helt sikkert forvente oss at flere skuespillernavn blir tilknyttet produksjonen, etter hvert som ytterligere detaljer om prosjektet siver ut.

Vi gleder oss til å følge det som blir PTAs tiende spillefilm tett – og håper den eksempelvis kan bli klar til Cannes-premiere i 2025.