Cannes 2018

Kristen Stewart, Léa Seydoux, Denis Villeneuve og Andrey Zvyagintsev – årets Cannes-jury er klar

Cannes 2018: Vårens viktigste filmfestival nærmer seg med stormskritt. I dag ble det annonsert hvem som vil flankere jurypresident Cate Blanchett under årets Cannes-utgave, og utvalget er som vanlig fra øverste hylle.

Det har lenge vært klart at Cate Blanchett vil lede årets jury, som får ansvaret for å dele ut prisene i hovedkonkurransen – deriblant den prestisjetunge Gullpalmen (Palme d’Or). Nå er altså resten av juryen klar, og den består også i år av fire kvinner og fire menn i tillegg til jurypresidenten, plukket av programsjef Thierry Frémaux.

Skuespillerinnene Kristen Stewart og Léa Seydoux har vært sterkt til stede i Cannes de senere år, og har nå fått den fortjente æren av å delta i juryen. Da Blå er den varmeste fargen vant Gullpalmen i 2013 delte Seydoux prisen med regissør Abdellatif Kechiche og med-skuespillerinne Adèle Exarchopoulos, mens Stewart har vært representert i hovedkonkurransen med Olivier Assayas-samarbeidene Sils Maria (2014) og Personal Shopper (2016). Taiwanske Chang Chen er den siste skuespilleren i det sterke jurylaget, som tidligere har gjort seg bemerket i filmer av blant andre Wong Kar-wai og Hou Hsiao-Hsien.

Denis Villeneuve, Ava DuVernay og Andrey Zvyagintsev utgjør regissørene i juryen, sammen med Robert Guédiguian, som straks har premiere her til lands med sin siste film Huset ved sjøen. I tillegg til skuespillerne og regissørene i juryen har Frémaux invitert den burundiske sangerinnen og komponisten Khadja Nin, som gjorde stor suksess på det franske musikkmarkedet på 1990-tallet.

Cannes-festivalen starter 8. mai, og Montages vil som alltid være på plass. Festivalen varer til og med 19. mai.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>