Kristen Stewart, Léa Seydoux, Denis Villeneuve og Andrey Zvyagintsev – årets Cannes-jury er klar

Cannes 2018: Vårens viktigste filmfestival nærmer seg med stormskritt. I dag ble det annonsert hvem som vil flankere jurypresident Cate Blanchett under årets Cannes-utgave, og utvalget er som vanlig fra øverste hylle.

Det har lenge vært klart at Cate Blanchett vil lede årets jury, som får ansvaret for å dele ut prisene i hovedkonkurransen – deriblant den prestisjetunge Gullpalmen (Palme d’Or). Nå er altså resten av juryen klar, og den består også i år av fire kvinner og fire menn i tillegg til jurypresidenten, plukket av programsjef Thierry Frémaux.

Skuespillerinnene Kristen Stewart og Léa Seydoux har vært sterkt til stede i Cannes de senere år, og har nå fått den fortjente æren av å delta i juryen. Da Blå er den varmeste fargen vant Gullpalmen i 2013 delte Seydoux prisen med regissør Abdellatif Kechiche og med-skuespillerinne Adèle Exarchopoulos, mens Stewart har vært representert i hovedkonkurransen med Olivier Assayas-samarbeidene Sils Maria (2014) og Personal Shopper (2016). Taiwanske Chang Chen er den siste skuespilleren i det sterke jurylaget, som tidligere har gjort seg bemerket i filmer av blant andre Wong Kar-wai og Hou Hsiao-Hsien.

Denis Villeneuve, Ava DuVernay og Andrey Zvyagintsev utgjør regissørene i juryen, sammen med Robert Guédiguian, som straks har premiere her til lands med sin siste film Huset ved sjøen. I tillegg til skuespillerne og regissørene i juryen har Frémaux invitert den burundiske sangerinnen og komponisten Khadja Nin, som gjorde stor suksess på det franske musikkmarkedet på 1990-tallet.

Cannes-festivalen starter 8. mai, og Montages vil som alltid være på plass. Festivalen varer til og med 19. mai.