Kathryn Bigelow på krigsstien igjen – drama om krigsfangen Bowe Bergdahl på vei

The Playlist melder at Kathryn Bigelows neste spillefilm skal være et drama om den amerikanske krigsfangen Bowe Bergdahl. Dette blir den tredje krigsfilmen Bigelow har laget på rad.

Bowe Bergdahl er ikke nødvendigvis et kjent navn for nordmenn flest. Vedkommende var stasjonert øst i Afghanistan i 2009, men en sen juni-kveld ble han borte fra basen. Det eksisterer få konkrete fakta omkring forsvinningen, men det anses som sannsynlig at Bergdahl deserterte og frivillig forlot basen, før han ble kidnappet av en terroristgruppe. I nesten fem år ble han holdt som gissel, før han ble sluppet løs i bytte mot fem høyt rangerte Taliban-offiserer. I dag er Bergdahl tilbake i aktiv tjeneste, og Kathryn Bigelow skal altså lage filmen om hans utrolige historie.

Bigelow har vært en profilert «krigsfilm-auteur» på 00-tallet, takket være Oscar-grossisten The Hurt Locker (2009) og kritikerroste Zero Dark Thirty (2012), så en filmatisering av fortellingen om Bowe Bergdahl må nesten sies å være et litt forutsigbart prosjekt.

Hva som skjer med Triple Frontier, som ble rapportert som Bigelows neste store prosjekt allerede i 2009 (også på Montages), er ennå usikkert.