Kanadiske Brightlight Pictures lager remake av Arild Østin Ommundsens Eventyrland

The Hollywood Reporter melder at det kanadiske produksjonsselskapet Brightlight Pictures forbereder en remake av Arild Østin Ommundsens Eventyrland.

Eventyrland ble et friskt pust i det norske filmåret 2013. Kritikerne var begeistret, og Ommundsen ble tildelt Kanonprisen for beste regi, i tillegg til utmerkelsen beste produsent sammen med sin makker Gary Cranner. (Vår analyse av filmen finner du her.)

Bak regispakene til den kanadiske nyinnspillingen av Eventyrland finner vi den Emmy-belønnede regissøren og produsenten Brad Turner, som blant annet har regissert episoder av serier som HomelandPrison Break og 24. Manuset er adaptert av Zoe Robyn, og har fått tittelen Penance.

Shawn Williamson fra Brightlight Pictures produserer i samarbeid med Jessica Petelle, samt Árni Filippusson og Davíd Óskar Ólafsson fra det islandske produksjonsselskapet Mystery Island ifølge ScreenDaily. I tillegg vil Ommundsen og Cranner medvirke som medvirkende produsenter.

Ommundsen forteller til Montages:

Brad Turner uttrykte på et tidlig tidspunkt, etter å ha sett filmen på festival i Vancouver for et par år siden, at han ønsket å lage en remake. Dette er altså ikke et sånt tilfelle der et produksjonsselskap kjøper rettighetene og hyrer inn en tilfeldig regissør. Det var Turner selv som ønsket å lage en remake av Eventyrland.

Vi har jo visst om dette lenge, men har vært usikre på om det kom til å bli noe av. I sommer, da rettighetene gikk ut og de valgte å fornye dem, ble det imidlertid åpenbart at ting var i ferd med å skje. Både Cranner og jeg har lest over manus og kommet med innspill, men utover dette har vi vært lite involvert. Hvor involverte vi vil være i produksjonen fremover er jeg usikker på. Det blir neppe mye, for jeg er i gang med en ny film selv.

Det er både gøy, spennende og veldig merkelig at det skal lages en remake av Eventyrland, den lille filmen jeg laget i hagen, med kona mi [Silje Salomonsen] i hovedrollen.

For en snau uke siden ble Ommundsen tildelt 500.000 kroner i utviklingsstøtte av Norsk filminstitutt til spillefilmen Now it’s Dark, som følger en kvinne «gjennom en natt, med drømmeaktige hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke.»

*

Now it's Dark
«Now it’s Dark»