Intim og transgalaktisk første trailer til Christopher Nolans Interstellar

Første trailer til Christopher Nolans Interstellar ble sluppet i dag, og snutten gir en solid smakebit på hva vi har i vente fra dette episke science fiction-prosjektet.

Matthew McConaughey spiller hovedrollen som piloten/ingeniøren Cooper i Interstellar, og vi blir her for første gang presentert for hans rolle i plottet: Cooper anmodes om å delta i et prosjekt, som innebærer at han må forlate sine barn på jorden, for å reise ut i verdensrommet til andre solsystemer – hvor menneskeheten (forhåpentligvis) kan finne et nytt sted å leve.

Trailerens første del handler da også i sin helhet om McConaugheys familiesituasjon og de stadig forverrede levekårene på vår egen planet. «We ran out of food,» fremgår det, og er det første tegn på apokalypsen vi kan ane i sandstormene på himmelen? Michael Caine er på plass med kloke ord, og det hele føles egentlig allerede som en klokkeren Christopher Nolan-film. At fotograf Hoyte van Hoytema her har erstattet Wally Pfister bak kameraet føles for øvrig bare organisk – nesten heller sånn at man må vente til neste klipp for å identifisere noe utpreget hoytemajansk.

Når traileren så tar oss med ut i verdensrommet i siste del, settes tonen for virkelig episke dimensjoner. Nolan er kjent for sin kjærlighet til Kubricks 2001: En romodyssé (1968), og i noen få glimt ser vi her at Interstellar garantert vil by på noen ekko fra Kubricks sjangerdefinerende mesterverk.

Vi gleder oss ikke noe mindre nå, for å si det sånn – selv om traileren også holder igjen på mye, og man får følelsen av at dette bare er en tease. Se klippet nedenfor:

Interstellar Interstellar Interstellar