Trailer

Intim og transgalaktisk første trailer til Christopher Nolans Interstellar

Første trailer til Christopher Nolans Interstellar ble sluppet i dag, og snutten gir en solid smakebit på hva vi har i vente fra dette episke science fiction-prosjektet.

Matthew McConaughey spiller hovedrollen som piloten/ingeniøren Cooper i Interstellar, og vi blir her for første gang presentert for hans rolle i plottet: Cooper anmodes om å delta i et prosjekt, som innebærer at han må forlate sine barn på jorden, for å reise ut i verdensrommet til andre solsystemer – hvor menneskeheten (forhåpentligvis) kan finne et nytt sted å leve.

Trailerens første del handler da også i sin helhet om McConaugheys familiesituasjon og de stadig forverrede levekårene på vår egen planet. «We ran out of food,» fremgår det, og er det første tegn på apokalypsen vi kan ane i sandstormene på himmelen? Michael Caine er på plass med kloke ord, og det hele føles egentlig allerede som en klokkeren Christopher Nolan-film. At fotograf Hoyte van Hoytema her har erstattet Wally Pfister bak kameraet føles for øvrig bare organisk – nesten heller sånn at man må vente til neste klipp for å identifisere noe utpreget hoytemajansk.

Når traileren så tar oss med ut i verdensrommet i siste del, settes tonen for virkelig episke dimensjoner. Nolan er kjent for sin kjærlighet til Kubricks 2001: En romodyssé (1968), og i noen få glimt ser vi her at Interstellar garantert vil by på noen ekko fra Kubricks sjangerdefinerende mesterverk.

Vi gleder oss ikke noe mindre nå, for å si det sånn – selv om traileren også holder igjen på mye, og man får følelsen av at dette bare er en tease. Se klippet nedenfor:

Interstellar Interstellar Interstellar

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Karsten Ekren sier:

  Gud hjelpe. Dette var da overraskende flatt og klisjéfylt? Avskjedsscenene med barna ser genrertro grusomme ut og gir løfter om gode muligheter til å vri seg pinlig berørt i kinosetet. Nolan har jo også tidligere vist at unødvendig sentimental bruk av barn er en øvelse han mestrer, så vi får vel bare håpe at denne delen av filmen vies mindre plass enn traileren kan gi inntrykk av.

 2. Miki Hakkonen sier:

  Les manuset, sucka.

  Nesten hele traileren er tatt fra første akt, med unntak av det bittelille vi ser fra verdensrommet/ormehullet – som er fra filmens hoveddel.

 3. Karsten Ekren sier:

  Hei Miki

  Ja, da. Sikkert mye som blir utfylt og mer nyansert når man leser manuset og ser den endelige filmen. Men jeg syns uansett det er interessant hva som velges å vektlegges/brukes tid på i traileren. Og for min del falt altså ikke den delen i smak.
  Det er kanskje vanskelig å svare på når du har lest manus, men betyr det at du ikke er enig i min vurdering ut fra hva du ser i traileren?

 4. Robin sier:

  Er 98% sikker på at dette blir en av de virkelig store. Jeg har også lest manuset og har en ganske god ide om hva Chris Nolan har forbedret fra brorens gamle 2008 utkast. Altså, en tematisk tungvekter der de filosofiske/menneskelige ideer er fortalt på en sykt kreativ måte. Tenk Speilberg anno 1970/80 i møte med The Grapes of Wrath og moderne astronomi. I massiv skala.

  Men så elsket jeg også traileren og ble oppriktig rørt av Mackenzie Foy. Hjerteknuser deluxe.

  Hold on to your butts sier nå jeg

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>