Innbydende ansikter og lite snakk i første trailer til Pedro Almodóvars nye film Julieta

Etter at hans forrige film Amorøse passasjerer (2013) ble en stor skuffelse, er det med nølende forventninger vi venter på Pedro Almodóvars nye film, Julieta. Nå er den første traileren her, og klippet byr på spenninger og stemninger som kan bety et comeback.

Da vi rapporterte her på Montages om Almodóvars nye prosjekt for et år siden, var filmens tittel Silencio (den ble byttet for å unngå forvirring knyttet til Scorseses nye film Silence), og regissøren kunne den gang siteres på en uttalelse han kom med til Financial Times om prosjektet: «It’s a return to the cinema of women, of great female protagonists, and it’s a hard-hitting drama, which excites me.» Tittelen er nå altså Julieta, og vi håper fortsatt at prosjektet vil bety en retur til motivene i Almodóvar-klassikere som Hva har jeg gjort for å fortjene dette? (1984) og Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd (1988).

Traileren nedenfor er kanskje mer å regne som en teaser, ettersom klippet er ganske så kort. Foreløpig er det heller ikke tekstet, så det blir opp til våre spansktalende lesere å tegne seg et komplett bilde av hvordan Julieta her blir presentert. Men med utgangspunkt i bildene, og stemningen som ligger i teaseren, kan vi uansett slå fast at dette er et mer nedtonet drama – hvor et ansikt alene kan si mer enn ord. Almodóvar jobber denne gang med fotografen Jean-Claude Larrieu (mest kjent for sine samarbeid med Isabel Coixet), og The Film Stage skriver i sin sak om traileren at vi i Julieta «will see two actresses (Adriana Ugarte and Emma Suárez) play the lead at different ages».

Som så ofte er tilfellet med Almodóvars filmer, får Julieta spansk premiere i april – omtrent én måned før Cannes-festivalen i mai, der det er sannsynlig at et internasjonalt pressekorps vil få se filmen for første gang. Her er traileren og noen bilder:


*«Julieta›«Julieta›

Plakatskisse fra før filmen skiften tittel fra «Silencio» til «Julieta».
Plakatskisse fra før filmen skiften tittel fra «Silencio» til «Julieta».

*