Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann supplerer The Rock i den nye traileren til Brett Ratners Hercules

Brett Ratners «sverd og sandal»-blockbuster Hercules er antageligvis her i Norge den mest bebudede Ratner-film noensinne. Ene og alene fordi han har valgt tre norske skuespillere til sentrale biroller: Aksel Hennie, Tobias Santelmann og Ingrid Bolsø Berdal.

I denne første lange traileren for filmen kommer både Santelmann og Bolsø Berdal til orde, om enn bare med rimelig banale, trailer-vennlige replikker («Your legend ends here,» sier Santelmann, og «We will fight for you. And we will die for you,» proklamerer Bolsø Berdal). Men litt tøft er det jo likevel. Aksel Hennies rollefigur, på sin side, er enten ikke egnet for å bidra til å destillere filmens essens i promomaterialet, eller for nært knyttet til elementer i plottet de vil spare til kinoopplevelsen, for han er (med norske øyne) merkbart fraværende i både teaseren og denne traileren.

Filmen for øvrig ser kort fortalt ut til å være skreddersydd som en ny franchise for Dwayne «The Rock» Johnson, og den er Brett Ratners første film av dette kaliberet siden X-Men: The Last Stand. Som en klassisk trailer til en spesialeffekt-drevet sommerfilm får klippet Hercules til å fremstå som gjennomsnittlig, men potensielt fornøyelig eskapisme – uten snev av påtagelig originalitet. Men det behøves ikke nødvendigvis nyskaping for at denne typen film skal fungere som underholdning.

Å se våre velkjente norske skuespilleransikt som en organisk del av en Hollywood-blockbuster derimot, det føles uvant og en tanke originalt. La oss håpe det blir verdt kinoopplevelsen, og at Ratner og The Rock leverer noe uventet fra ermet.

Norsk kinopremiere for Hercules er 6. august.