Filmprat: En samtale med regissør Dominga Sotomayor om Too Late to Die Young

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2019: I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den chilenske regissøren Dominga Sotomayor, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Too Late to Die Young («Tarde Para Morir Joven»).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Dominga Sotomayor har debuterte i 2012 med spillefilmen Thursday Till Sunday, og deltar på årets filmfestival i Tromsø med oppvekstskildringen Too Late to Die Young i konkurranseprogrammet.

I samtalen nedenfor forteller Sotomayor blant annet om sine barndomsopplevelser fra oppveksten i et alternativt bofellesskap i fjellene utenfor Chiles hovedstad Santiago på 90-tallet, og hvordan denne perioden (og hennes minner) har inspirert fortellingen og miljøet i Too Late to Die Young. Regissøren snakker også om hvordan hun jobbet med å caste barna og ungdommene i filmens sentrale roller, og på hvilken måte hun har utviklet visuelt språk for filmen som tar opp i seg både tematiske motiver og Sotomayors ønske om et flytende, ustrukturert narrativ. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.