- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Dominga Sotomayor om Too Late to Die Young

Av , 19. januar 2019 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2019: I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den chilenske regissøren Dominga Sotomayor [2], som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Too Late to Die Young [3] («Tarde Para Morir Joven»).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Dominga Sotomayor har debuterte i 2012 med spillefilmen Thursday Till Sunday [4], og deltar på årets filmfestival i Tromsø med oppvekstskildringen Too Late to Die Young i konkurranseprogrammet.

I samtalen nedenfor forteller Sotomayor blant annet om sine barndomsopplevelser fra oppveksten i et alternativt bofellesskap i fjellene utenfor Chiles hovedstad Santiago på 90-tallet, og hvordan denne perioden (og hennes minner) har inspirert fortellingen og miljøet i Too Late to Die Young. Regissøren snakker også om hvordan hun jobbet med å caste barna og ungdommene i filmens sentrale roller, og på hvilken måte hun har utviklet visuelt språk for filmen som tar opp i seg både tematiske motiver og Sotomayors ønske om et flytende, ustrukturert narrativ. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-dominga-sotomayor-om-too-late-to-die-young/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Dominga Sotomayor: https://www.imdb.com/name/nm3049622/

[3] Too Late to Die Young: https://www.imdb.com/title/tt8726098/reference

[4] Thursday Till Sunday: https://www.imdb.com/title/tt1398991/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.