Erik Fosnes Hansens Løvekvinnen og fire andre prosjekter får NFI-tilskudd

En kinofilm, en kinodokumentar og tre samproduksjoner med utenlandsk hovedprodusent ble tildelt produksjonstilskudd på vedtaksmøtet denne uken, melder Norsk filminstitutt. En filmatisering av Løvekvinnen er blant produksjonene som har fått tilskudd.

Romanen Løvekvinnen (2006) er skrevet av Erik Fosnes Hansen — i nyere tid kanskje best kjent blant norske filmentusiaster som slakteren av Spiseriet Victoria Kino. Filmkameratene AS og regissør/manusforfatter Vibeke Idsøe (Jakten på nyresteinen) er tildelt 12 550 000 kroner i produksjonstilskudd til kinofilmen basert på boken. Løvekvinnen handler om en liten pike som blir født med lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet. Den er en fortelling om et barns annerledeshet, om å finne seg selv og akseptere den man er. Filmen blir produsert av John M. Jacobsen og Marcus Brodersen.

Her er de resterende prosjektene som har blitt tildelt produksjonstilskudd i samme runde, hentet fra NFIs pressemelding:

Bjørnøya

Turbin Film AS og og regissørene Inge Wegge og Edda Grjotheim er tildelt 1 500 000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Bjørnøya. Tre brødre ønsker å surfe bølger ingen andre har surfet før dem, og løsningen blir å ta seg ut til Bjørnøya — naboøya til Spitsbergen. I to måneder lever de på øya selvforsynt med mat og utstyr. Regissørene står også for manuset og filmen produseres av Anders Graham.

Tordenskiold

Hummel & Nimbus AS er tildelt 3 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kinofilmen Tordenskiold, en samproduksjon med danske Nimbus Film ApS som hovedprodusent. Året er 1720, krigen er slutt og viseadmiral Tordenskiold vet ikke hva han skal gjøre med sitt liv. Skulle han gifte seg og slå seg til ro? Han blir overtalt til å dra på friertur — en heidundrende road movie gjennom Danmark og Tyskland. Filmens norske produsent er Gudny Hummelvoll, og utenlandsk hovedprodusent er Lars Bredo Rahbek.

Aldri sove mer

Neofilm AS er tildelt 2 500 000 kroner i tilskudd til filmen Aldri sove mer, som er basert på boken Nooit meer slapen av den nederlandske forfatteren Willem Frederik Herman. Det er den mest populære boken i Nederland i moderne tid og handler om to unge arkeologers ekspedisjon på Finnmarksvidda på leting etter meteoritter. Filmens norske produsent er Aage Aaberge, og utenlandsk hovedprodusent er nederlandske Key Film BV ved Hanneke Niens.

Så også på Jorden

Storm Films AS er tildelt 2 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kinofilmen Så også på Jorden, en samproduksjon med svenske GF Studios AB som hovedprodusent. Så også på Jorden er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste Så som i himmelen fra 2004. Vi møter igjen folkene i Ljusåker i Sverige, rett etter at deres korleder, den verdensberømte dirigenten Daniel Darèus, døde og forlot dem alle. Norske produsenter er Frederick Howard og Lars Hellebust, og utenlandsk hovedprodusent er Anders Birkeland i GF Studios AB.