En samtale med regissør Mahmoud Kaabour om dokumentaren Champ of the Camp

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2015: I denne første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter Montages-redaktør Karsten Meinich regissøren Mahmoud Kaabour – som gjester festivalen med sin dokumentarfilm Champ of the Camp.

Montages leder disse daglige arrangementene på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende regissører og andre relevante festivalgjester. Mahmoud Kaabours film handler om en Idol-lignende sangkonkurranse arrangert for asiatiske fremmedarbeidere i Dubai. Arbeiderne er stuet inn på kummerlige boenheter mens de bygger de oljerike emiratenes mange skyskrapere og andre prestisjekonstruksjoner, og konkurransen «Champ of the Camp» representerer et lite, men viktig lyspunkt i deres tilværelse.

Kaabour og hans crew ble de første filmskaperne som er gitt tillatelse til å portrettere fremmedarbeidernes liv i Dubai, gjennom å følge sangkonkurransen. I vår samtale, som dere kan se nedenfor, forteller Kaabour om arbeidet med å balansere filmens rammefortelling med ønsker om å gjengi et sannferdig bilde av arbeidernes drømmer og lidelser i Dubai.

Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid festivalen og produksjonsselskapet Jabfilm i Tromsø.

*