Eksklusivt: Se plakaten til Iram Haqs Hva vil folk si

Iram Haqs andre spillefilm som regissør, Hva vil folk si, har verdenspremiere under Toronto internasjonale filmfestival om bare få uker. Nå er den offisielle kinoplakaten klar.

Plakaten er designet av det britiske selskapet Market Reactive, og motivet spiller på fortellingens kompliserte far-datter-relasjon. Nykommeren Maria Mozhdahs uttrykksfulle ansikt står i fokus – megetsigende delt i to – ved siden av Adil Hussain i en egen søyle til høyre, og et litt underlig innslag av oransje til venstre. De sterke fargene vil trolig bidra til at plakaten skiller seg ut i mengden, og det kan komme godt med i en travel norsk kinohøst.

Hva vil folk si handler om 16 år gamle Nisha (Mozhdah), som lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren (Hussain) tar henne på fersken med kjæresten, kolliderer hennes to parallelle verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

Hva vil folk si er produsert og distribuert av Mer Film og har norsk kinopremiere 6. oktober.

*