Dramatisk trailer til Cannes-klare Fruitvale Station

Med sin debutfilm Fruitvale Station overrasket Ryan Coogler både publikum og jury under Sundance filmfestival i januar. I tillegg til god mottagelse hos pressen mottok Coogler & Co både publikum- og juryprisen. I natt kom filmens første trailer ut på nett, og det ser ut til at Fruitvale Station blir en intens og rørende filmopplevelse – dynket i patos.

Filmen er basert på den sanne historien om afroamerikanske Oscar Grant, som ble skutt og drept av en politimann på undergrunnsbanen i Oakland, California, natt til 1. januar 2009. Hendelsen ble fanget på mobilkamera, og skapte kraftige reaksjoner over hele USA. Det sies at politimannen i utgangspunktet skulle skyte Oscar med en strømpistol (taser gun), men tok feil våpen ut av beltet og kom til å avfyre et dødelig skudd ved et uhell.

Traileren sentrerer seg hovedsakelig rundt Oscars liv før den skjebnesvangre natten, og viser ham som en ung far, kjæreste og sønn som forsøker å få livet på rett kjør etter å ha mister jobben som butikkmedarbeider. Traileren gir et inntrykk av at Oscar er et godt menneske – retorikken legger til rette for en svært patosfylt filmopplevelse.

Fruitvale Station får sin internasjonale premiere i sideprogrammet Un certain regard i Cannes om bare få dager, og det blir spennende å se om et internasjonalt kritikerkorps opplever Cooglers debut like gripende som amerikanerne. Som vi tidligere har skrevet om her, vil filmen bli distribuert av NonStop Entertainment i Norge. Sannsynligvis kommer Fruitvale Station på kino allerede i høst.

Vi pakker med oss Kleenex i Cannes-veska. Se den ferske traileren under.
Fruitvale