- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Dramatisk trailer til Cannes-klare Fruitvale Station

Av , 11. mai 2013 i Ukategorisert

Med sin debutfilm Fruitvale Station [1] overrasket Ryan Coogler [2] både publikum og jury under Sundance filmfestival i januar. I tillegg til god mottagelse hos pressen mottok Coogler & Co både publikum- og juryprisen. I natt kom filmens første trailer ut på nett, og det ser ut til at Fruitvale Station blir en intens og rørende filmopplevelse – dynket i patos.

Filmen er basert på den sanne historien om afroamerikanske Oscar Grant, som ble skutt og drept av en politimann på undergrunnsbanen i Oakland, California, natt til 1. januar 2009. Hendelsen ble fanget på mobilkamera, og skapte kraftige reaksjoner over hele USA. Det sies at politimannen i utgangspunktet skulle skyte Oscar med en strømpistol (taser gun), men tok feil våpen ut av beltet og kom til å avfyre et dødelig skudd ved et uhell.

Traileren sentrerer seg hovedsakelig rundt Oscars liv før den skjebnesvangre natten, og viser ham som en ung far, kjæreste og sønn som forsøker å få livet på rett kjør etter å ha mister jobben som butikkmedarbeider. Traileren gir et inntrykk av at Oscar er et godt menneske – retorikken legger til rette for en svært patosfylt filmopplevelse.

Fruitvale Station får sin internasjonale premiere i sideprogrammet Un certain regard i Cannes om bare få dager, og det blir spennende å se om et internasjonalt kritikerkorps opplever Cooglers debut like gripende som amerikanerne. Som vi tidligere har skrevet om her [3], vil filmen bli distribuert av NonStop Entertainment i Norge. Sannsynligvis kommer Fruitvale Station på kino allerede i høst.

Vi pakker med oss Kleenex i Cannes-veska. Se den ferske traileren under.
Fruitvale [4]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/dramatisk-trailer-til-cannes-klare-fruitvale-station/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Fruitvale Station: http://www.imdb.com/title/tt2334649/

[2] Ryan Coogler: http://montages.no/filmfolk/ryan-coogler

[3] her: http://montages.no/nyheter/nonstop-entertainment-har-forhandskjopt-rettighetene-til-tre-cannes-aktuelle-titler/

[4] Image: http://montages.no/files/2013/05/fruitvale-station-poster.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.