Dramatisk kinotrailer til Alfonso Cuaróns Gravity

Alfonso Cuaróns science fiction-drama Gravity har mottatt strålende kritikker etter premieren i Venezia, og dagens kinotrailer bare forsterker inntrykket av det dette er noe helt spesielt.

Cuarón, som er mest kjent for Og mora di også, Harry Potter og fangen fra Azkaban og Children of Men, har med Gravity laget sin første spillefilm på syv år, og heldigvis ser det ut til at resultatet imøtekommer de voldsomme forventningene – i alle fall om man setter sin lit til anmelderne i Venezia.

Ikke minst er science fiction-konge James Cameron nesegrus begeistret for Cuaróns arbeide. I et intervju med Variety beskriver han filmen slik:

I think it’s the best space photography ever done, I think it’s the best space film ever done, and it’s the movie I’ve been hungry to see for an awful long time. (…) What is interesting is the human dimension. Alfonso and Sandra working together to create an absolutely seamless portrayal of a woman fighting for her life in zero gravity.

Gravity

Gravity

Denne ferske kinotraileren ligner mye på teaserne fra i sommer, og gir nærmest inntrykk av at filmen er et kammerspill i verdensrommet. Dramatikken er likevel til å ta og føle på, idet Sandra Bullock kastes rundt av de ukontrollerbare kreftene der ute i det altomsluttende mørket, og mot slutten hinter traileren til at denne historien også har en emosjonell, menneskelig side (slik Cameron understreker).

I alle tilfeller ser Gravity ut til å være en visuell triumf (mon tro om Malick-fotograf Emmanuel Lubezki endelig får sin Oscar?), og med en spartansk spilletid på nøyaktig halvannen time, bør det være grunn til å tro at Cuarón også klarer å holde på spenningen mellom de storslåtte tablåene.

Gravity har norsk kinopremiere 25. oktober. Nederst i artikkelen kan du se kinotraileren og lytte til smakebiter fra filmens soundtrack.

Gravity

Gravity

*