Dirk Ohm får internasjonal premiere i Karlovy Vary

Bobbie Peers’ Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant får sin internasjonale premiere på Karlovy Vary Film Festival i Tsjekkia.

Festivalen går av stabelen 3. juli, og vil feire sitt 50-årsjubileum. Karlovy Vary har vist en rekke norske filmer tidligere, blant andre Reprise, Kunsten å tenke negativt og Mer eller mindre mann – som alle vant gjeve priser.

Regissør Bobbie Peers er entusiastisk i dagens pressemelding fra Mer Film: «Jeg er utrolig stolt og glad over at filmen har blitt valgt ut av festivalen. Nå gleder vi oss til å dra nedover og oppleve Dirk Ohms første møte med et internasjonalt publikum.»

Produsent Maria Ekerhovd mener Karlovy Vary er et ypperlig sted å vise filmen: «Det er stor anerkjennelse for filmen og Bobbie at Dirk Ohm er valgt ut til en av de mest betydningsfulle filmfestivalene i verden. Karlovy Vary er kjent for sitt store og engasjerte publikum. Vi gleder oss til å se filmen med dem og over at filmen får en flott start på sitt internasjonale liv.»

Hovedrolleinnehaver August Diehl vil gjeste festivalpremieren sammen med Peers og manusforfatter Bjørn Olaf Johannessen.

Dette er gledelige nyheter for en film som har slitt med å finne sitt publikum her hjemme. Mon tro om festivaldeltagelsen vil gjøre flere nordmenn nysgjerrige på filmen? Vår analyse, som var overveiende positiv, kan du lese her.