Filmfrelst #484: Ridley Scotts House of Gucci og The Last Duel

Ridley Scott hadde regi på to påkostede kinofilmer høsten 2021, The Last Duel og House of Gucci, lansert med noen ukers mellomrom. I denne episoden av Filmfrelst diskuterer vi begge, og spør: Er Scott tilstrekkelig inspirert til å løfte materialet han arbeider med?

På tross av sine imponerende 84 år, er Ridley Scott fortsatt blant de mest aktive regissørene i Hollywood. Pandemien tvang ham imidlertid til å sette noe aktivitet på pause, så The Last Duel og House of Gucci ankom begge senere enn opprinnelig planlagt, med bare et par måneders mellomrom. Førstnevnte, av flere omtalt som «ridderfilmenes svar på Rashomon», mottok gode kritikker, men har gjort det oppsiktsvekkende svakt på kino; meningene om Scotts aksent-pregede familekrønike House of Gucci er delte, men billettsalget har vært som forventet (i alle fall med tanke på omikrons ankomst i desember).

Vi starter samtalen med den ennå kinoaktuelle House of Gucci, der popstjernen Lady Gaga gestalter hovedpersonen Patrizia Reggiani i fortellingen om motehuset og slekten Guccis opp- og nedturer. Deretter skiftes deler av panelet ut, og The Last Duel havner i fokus. (Samtalen om sistnevnte starter etter ca. 48 minutter av episoden.)

Episoden inneholder spoilere for begge filmene. Ved lydopptakeren sitter Ida Cathrine Holme Nielsen, Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich.

God lytting!