Montages fyller 12 år – velkommen til vårt nye design

1. april 2021 fyller Montages 12 år, og det siste året har vi i det stille jobbet under panseret med utbedringer av koden bak og utseendet på designet vårt. Det er en stor glede for oss å presentere Montages i oppstrammet, nysminket drakt i anledning bursdagen.

Selv om vi i dag presenterer et nytt design, pågår det egentlig hele tiden et kontinuerlig arbeid med å videreutvikle og forbedre Montages.no. Det siste året har vi i tillegg jobbet med en større omskriving av den underliggende koden som driver nettsidene våre, og vi er nå glade for å kunne gå «live» med en rekke små og store endringer og funksjoner som har ligget til heving en stund.

De viktigste endringene, kort oppsummert:

  • Større og luftige sider, med renere linjer
  • Ny tittelfont: Freight Neo
  • Direkte tilgang til arkivstoff via «Gullkorn»-kolonnen på forsiden
  • Bedre visning av underblogger på mobil og små skjermer
  • Forbedrede annonsetilpasninger og -plasseringer
  • Forbedret søkefunksjon som nå også finner Montages-skribenter og -bidragsytere
  • Tekniske oppgraderinger
  • En rekke små og større designforbedringer

Sist gang vi slo på stortromma på denne måten var i 2012, og den gang handlet redesignet først og fremst om å tilpasse visningene våre for mobiltelefoner og lesebrett. Endringene som nå i 2021 rulles ut på Montages.no består av en rekke moderate grep både designmessig og teknisk, men er nok å regne mer som evolusjonære enn revolusjonære. Derfor velger vi også det ikke-fullt-så-pustbeberøvende begrepet «oppussing» for å beskrive operasjonen.

For vår egen del er det viktig å stadig videreutvikle og forbedre det vi ønsker at skal være Nordens fremste filmnettsted. Samtidig antar vi at kun våre mest trofaste lesere raskt vil identifisere alle nyvinningene – selv om vi tror de fleste vil legge merke til at «noe har endret» seg, uten nødvendigvis å kunne sette fingeren på hva det er.

I alle tilfeller håper vi de ulike grepene oppleves som positive forbedringer, men dersom det motsatte skulle være tilfelle, ønsker vi oss tilbakemeldinger – enten på epost eller i kommentarfeltet nedenfor.

*

P.S. I forbindelse med oppussingen benytter vi også anledningen til å avvikle Montages-appen for iOS, som ikke har spilt noen større funksjonell rolle de siste årene. Vi henviser eventuelle gjenlevende app-brukere til våre mobiltilpassete nettsider på Montages.no fra nå av.