Filmfrelst #353: Hirokazu Kore-edas Sannheten («La vérité»)

Podkastepisoden nedenfor er republisert i februar 2021 i forbindelse med den norske kinopremieren på Sannheten fredag 12. februar.

*

Venezia 2019: Årets utgave av filmfestivalen i Venezia er i gang, og i denne første festivalpodkasten diskuterer vi åpningsfilmen Sannheten («La vérité»), regissert av Hirokazu Kore-eda.

Sannheten er en fransk produksjon, og skiller seg i så måte fra de siste årenes åpningsfilmer i Venezia – som alle har vært amerikanske studiofilmer (First Man, Downsizing, La La Land). Etter å ha vunnet Gullpalmen i mai 2018 for Shoplifters (hør vår podkastepisode) ble Kore-eda invitert til å lage film i Europa, og med Sannheten har den japanske mesteren blant annet benyttet muligheten til å jobbe med to av de største franske skuespillerene i hver sin generasjon: Catherine Deneuve og Juliette Binoche.

I episoden nedenfor blir Sannheten diskutert av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, som blant annet ser nærmere på hvordan Kore-eda klarer seg uten den japanske kulturen som bakteppe for sin fortelling, og på hvilken måte en film-i-filmen gir regissøren en mulighet til å leke seg med metadimensjon.

Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!