Venezia 2019

Filmfrelst #353: Venezia 2019 – Hirokazu Kore-edas The Truth

Venezia 2019: Årets utgave av filmfestivalen i Venezia er i gang, og i denne første festivalpodkasten diskuterer vi åpningsfilmen The Truth («La vérité»), regissert av Hirokazu Kore-eda.

The Truth er en fransk produksjon, og skiller seg i så måte fra de siste årenes åpningsfilmer i Venezia – som alle har vært amerikanske studiofilmer (First Man, Downsizing, La La Land). Etter å ha vunnet Gullpalmen i mai 2018 for Shoplifters (hør vår podkastepisode) ble Kore-eda invitert til å lage film i Europa, og med The Truth har den japanske mesteren blant annet benyttet muligheten til å jobbe med to av de største franske skuespillerene i hver sin generasjon: Catherine Deneuve og Juliette Binoche.

I episoden nedenfor blir The Truth diskutert av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, som blant annet ser nærmere på hvordan Kore-eda klarer seg uten den japanske kulturen som bakteppe for sin fortelling, og på hvilken måte en film-i-filmen gir regissøren en mulighet til å leke seg med metadimensjon.

Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>