Venezia 2019

Filmfrelst #355: Venezia 2019 – James Grays Ad Astra

Venezia 2019: Regissør James Gray (Two Lovers, The Lost City of Z) er på plass i Venezia med sin til nå mest påkostede film – science fiction-eposet Ad Astra med Brad Pitt i hovedrollen.

Ad Astra har presentert seg selv som en ambisiøs og potensielt kompromissløs, cerebral sjangerfilm, inspirert av Kubricks 2001: En romodyssé og Coppolas Apokalypse nå!. Bak kameraet står Hoyte van Hoytema, som også skapte bildene i Interstellar – en film Ad Astra har visse likhetstrekk med. I alle fall et stykke på veien.

Opptakten svinger godt, men klarer Gray å nå helt til fortellingens ende på en uforutsigbar måte?

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich og Pernille Middelthon. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

 1. Jon Christoffersen sier:

  Fulgte tipset og så denne på IMAX, og det kledde den godt! Jeg hentet nok litt mer ut av denne filmen enn dere, selv om den har svakheter som dere påpeker. Så er spørsmålet: hva er nok? For meg var det nok med det filmen faktisk bringer til torgs: flotte bilder og foto, godt spill av Brad og spennende steder i verdensrommet. I tillegg er jo ensomhet og tristhet et viktig tema i filmen, og flukten ut i et vilt og farlig verdensrom (som med ville vesten) beskrives som en fristende men umulig vei ut av problemene med å takle livet og hverdagen. Det samme kan sies om å prøve å mestre livet gjennom å ha ekstrem grad av kontroll, og unngå å involvere seg i andre. Skjønner at ikke alle synes disse temaene er like interessante, i og med at dere ikke nevnte de engang, men for meg var det en fin og viktig del av filmen :)

  Jeg lander på en klassisk ‘mer enn bra nok, selv med sine feil’, og synes egentlig det er litt irriterende at dere så ofte skal sette nye filmer opp klassikere (denne gangen 2001). Alle skjønner jo at de fleste nye filmer ikke kommer opp på et sånt nivå, så det er litt unødvendig å presisere, selv om jeg skjønner hvorfor dere gjorde det denne gangen som et tilsvar til andre kritikere som dro på for hardt den andre veien. Men det kan dere jo velge å ignorere…

 2. T sier:

  [Mild spoiler-advarsel. Red.]

  Hvorfor spilte de ikke bare inn lydklippet fra jorden, og sendte det videre der det skulle?
  Føler hele prinsippet for ferden faller igjennom hvis det å lage dette lydklippet var det eneste han var tiltenkt.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>