Scott velger Rapace til Alien-forløperen Prometheus

Som vi har visst en god stund nå, er det gitt grønt lys for en ny Alien-film, med seriens opphavsmann Ridley Scott i registolen. Handlingen skal være lagt til et tidsrom forut for de andre filmene, men forventningsfulle og nysgjerrige Alien-fans har hatt lite annet å fore seg med enn rykter og spekulasjoner. Før nå.

Twentieth Century Fox har nemlig nettopp annonsert at tittelen på filmen vil være Prometheus, med amerikansk kinopremiere 9. mars 2012. Hovedrollen er også satt, og det er ingen ringere enn Noomi Rapace som får fortsette sitt inntog i Hollywood med å spille rollefiguren Elizabeth Shaw. Dermed får den svenske skuespillereinnen æren av å plukke opp arven etter Signourney Weaver, som gjorde Ellen Ripley fra de fire andre Alien-filmene til filmhistoriens tøffeste action-heltinne. Den øvrige rollebesetnignen er ikke offentliggjort, men både Angelina Jolie og Charlize Theron skal være i samtaler med Scott & co., ifølge nettstedet Deadline.

Manus utarbeides av Jon Spaiths, Damon Lindelof og Scott selv, og vi blir lovet en helt uventet vri på Alien-sjangeren, samtidig som vi blir introdusert for et storslått nytt mytologisk univers og nye provokative ideer.

Det blir 30 år siden vi har sett Scott bryne seg på science fiction, men vi trenger vel knapt minne om at hans tidligere to bidrag til sjangeren har gått ned i historien som noen av de viktigste og mest innflytelsesrike filmene noensinne laget: den opprinnelige Alien (1979) og Blade Runner (1982). Det er med andre ord ingen grunn til å ikke gire opp forventningene i påvente av mars 2012.

P.S. Montages har dedikert en egen filmfrelst-episode til Alien-kvadrologien, og vet du hva…vi har sannelig spilt inn en spesialepisode om Ridley Scott også. Enjoy!