Keeper’n til Liverpool til Berlinalen

Berlinale’11: Ungdomsfilmen Keeper’n til Liverpool er invitert til Generation-programmet på Berlin internasjonale filmfestival.

Arild Andresens film om en trettenårings kamp for å overleve ungdomsskolen, bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter har scoret mål hos utvalgskomiteen til sideprogrammet Generation. Berlinalen er utvilsomt en av verdens mest prestisjetunge festivaler, men har de senere årene markert seg som en enda viktigere arena for kjøp og salg av film. Visning under festivalen vil derfor åpne nye muligheter for utenlandssalg.

Visningen i Berlin blir den internasjonale premieren til filmen som har høstet nesten yatzy i 5’ere av kritikerne. Den engelske tittelen blir The Liverpool Goalie, og vil bli solgt internasjonalt av NonStop Sales. Nærmere 40.000 nordmenn har sålangt løst billett til filmen siden premieren 22. oktober.  «- For oss er Berlin-visning en fantastisk anerkjennelse av en film rettet mot en målgruppe det er vanskelig å nå. Etter bare et par uker på kino har det vist seg at filmen finner gjenklang hos et bredere publikum.  Å kunne nå ut internasjonalt med denne filmen er gøy, både for oss som produsenter og for filmens regissør Arild Andresen, sier produsent Karin Julsrud i produksjonsselskapet 4 ½.»

Vi graulerer så mye! Her er filmens trailer: