Terrence Malick med enda en ny film!

Mesterregissør Terrence Malick (Badlands, Days of Heaven) er notorisk blant cinefile for å ha laget uakseptabelt filmer. Inkluderer man årets The Tree of Life, som han etter alle solemerker bringer til Cannes i mai, har han kun laget fem spillefilmer fra 1973 frem til 2010. Til å være en regissør av hans kaliber er det deprimerende få. Undertegnede mener alle de fire filmene vi har sett fra Malick er førsteklasses filmkunst i hver sine sjangre, men mange mener Malick gis ufortjent status nettopp fordi den magre filmografien ikke er tilstrekkelig. Dem om det, det er uansett liten tvil om at kjennere venter på hans nye filmer i spenning – når de likevel kommer så sjelden. Cannes-premiere på The Tree of Life kan ikke komme raskt nok!

Men, så – ut av det blå: DeadlineHollywood skriver at Malick er i gang med enda en ny film! Til og med før han har rukket å vise verden det ferdige resultatet av The Tree of Life, har han i følge DH plukket Christian Bale, Rachel MacAdams, Javier Bardem og Olga Kurylenko til rollene i et romantisk drama han sikter mot å skyte allerede kommende høst. Dette er gledelige nyheter uansett hvordan man ser på det, men skal også mottas med en klype salt. Det tar årevis for Malick å bli ferdig med filmene sine, så uansett er det usannsynlig at dette nye prosjektet vil bli lansert før tidligst 2012. Men det betyr altså kun 2 år mellom to nye filmer fra Terrence Malick. Kanskje han er inspirert til å gjøre mest mulig ut av sine eldre dager, a la Clint Eastwood?

Pitt i «The Tree of Life»For mer info om The Tree of Life kan vi forøvrig anbefale denne saken hos The Playlist, som både skisserer opp lanseringsmulighetene (Cannes, osv.) og byr på en liten plottbeskrivelse. Ja, filmen har Brad Pitt i hovedrollen, og inkluderer dinosaurer!

The film opens documenting the origins of life, through the age of reptiles and mammals and then man. Progressively, we are swept through time until the 1950s, where the birth of life suddenly comes to seemingly pointless sickness and death. [..]