Hans Petter Moland til Berlinalen!

Hans Petter Molands nye film En ganske snill mann er invitert til den prestisjetunge hovedkonkurransen ved Berlin Internasjonale Filmfestival. Filmen får følge av Bestevenner, Knerten, samt Anita Killis fantastiske animasjonskortfilm Sinna Mann i det som virkelig blir en sjeldent sterk norsk tilstedeværelse på festivalen. Du kan lese mer om Berlinalens program i Karstens sak, samt ta et dypdykk i det øvrige norske filmåret i min gjennomgang her.

-Dette er fantastisk! Berlin-festivalen er en av verdens viktigste filmfestivaler, og det å bli valgt ut til hovedprogrammet er en sjelden ære, sier produsentene Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae. – Det er fantastisk hyggelig at en komedie fra Alnabru skal delta i hovedkonkurransen i Berlin. Jeg er utrolig glad, ikke minst for de mulighetene filmen kan få internasjonalt gjennom dette, sier regissør Hans Petter Moland.

Filmen får verdenspremiere mandag 15. februar på festivalens hovedkino Berlinale Palast, med plass til 1600 tilskuere, og konkurrerer nå om Gullbjørnen og flere andre priser. Å få delta i hovedkonkurransen i Berlin er en sjelden ære – det er hele 15 år siden en norskspråklig film sist ble invitert. Moland deltok forøvrig i hovedkonkurransen med The Beautiful Country for seks år siden. Både regissør Hans Petter Moland, skuespillerne Stellan Skarsgård, Aksel Hennie, Anders Baasmo Christiansen, Jannike Kruse Jåtog og Jorunn Kjellsby, produsentene Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae og fotograf Phillip Øgaard vil være tilstede under Berlinalen, som i år pågår i perioden 11. -21. februar.

En ganske snill mann er Hans Petter Molands første komedie, og handler om hvor slitsomt det er å drepe noen når du egentlig har andre planer. Hovedpersonen Ulrik spilles av Skarsgård, og rollelisten forøvrig inkluderer de ovennevnte samt blant annet Bjørn Floberg, Gard B. Eidsvold, Kjersti Holmen, Jan Gunnar Røise og Bjørn Sundquist. Filmen er skrevet av den danske manusforfatteren Kim Fupz Aakeson, og produsert av Paradox. Norsk kinopremiere er 19. mars.

Vi gratulerer!