Spansk suksess setter Agora på kartet

Spanjolene vet å ta hånd om sine egne. Ikke bare har finansiører fra den iberiske halvøya lagt midlene på bordet slik at regissør Alejandro Amenábar kunne realisere sitt episke filmprosjekt Agora, men nå har publikum også stilt opp med en av tidenes største kinoåpninger i Spania. På to uker har Agora tjent inn $17 millioner, og plutselig har den syrlige mottagelsen i Cannes snudd til interesse fra utenlandske distributører.

Variety melder i dag at særlig amerikanske distributører igjen har blitt interessert, også fordi andre ting har skjedd siden Cannes. Amenábar har strammet inn filmen fra 141 til 120 minutter, og inntjeningen i Spania setter tonen for hvordan resten av Europa antas å ta i mot filmen. Rettighetene til Skandinavia er solgt, men hvem som distribuerer Agora i Norge fremgår ikke fra Filmweb på det nåværende tidspunkt. Her på Montages gleder vi oss til Agora, og i mai skrev Eirik en artikkel som så på bl.a. filmens varierte mottagelse.