Winding Refns nye prosjekter

Danske Nicolas Winding Refn er hottere enn hot om dagen. Hans Bronson er elsket av sågar publikum som kritikere (vi her på Montages nærmest hatet den etter visning i Karlovy Vary, skal sies), mens vikingeposet Valhalla Rising selger distribusjonsrettigheter i alle store filmmarkeder. Riktignok ble sistnevnte dårlig mottatt av kritikerne ved premierevisningen sist uke i Venezia, men at Refns filmer tjener penger er det liten tvil om.

Derfor er det kanskje ikke rart at Hollywood nå retter fokuset mot regissøren, og ønsker han til tre forholdsvis store prosjekter. Det første er Only God Forgives, et prosjekt der han selv skal skrive manus. Det andre er The Dying of the Light, en thriller produsert av Gore Verbinski etter et manus av Paul Schrader. Det siste en moderne utgave av Dr Jekyll and Mr Hyde med Keanu Reeves tiltenkt hovedrollen. Spennende tider for dansken altså.