Roman Polanskis The Ghost i fare

Arrestasjonen av Roman Polanski har vært den store filmnyheten de siste par dagene, og vil nok fortsette å skape overskrifter. Allikevel er det interessant at langt flere snakker om en eventuell utsettelse av premieren på hans neste film; The Ghost, fremfor hva denne arrestasjonen egentlig handler om. Variety, Screen Daily, Empire med flere rapporterer at filmen på langt nær var ferdig. Både lydmiks og musikkarbeid skal gjenstå. Med Polanski i fangenskap i Sveits avventende en eventuell utlevering til USA, blir den ihvertfall ikke ferdigstilt til de planlagte premieredatoene verden over.

Samtidig har arrestasjonen blitt politisk brennstoff i Frankrike, dit regissøren rømte før rettsprosessen mot han ble ferdigstilt i 1977. Både president Sarkozy og kulturminister Frederic Mitterrand. har fordømt arrestasjonen, og begge har satt igang dialog med sine kollegaer i USA. En gruppe regissører anerkjente regissører har også satt igang et opprop for å frigi Polanski. Aftenposten har flere detaljer.