Jeff Bridges og Coen-brødrene gjenforenes

Tidligere i år ble det gjort kjent at Coen-brødrene planlegger å lage en nyversjon av John Wayne-klassikeren True Grit fra 1969. Nå er prosessen tydeligvis på vei inn i en ny fase: castingfasen. Ifølge Variety er Paramount i forhandlinger med Jeff Bridges som ønskes i rollen John Wayne gestaltet på sekstitallet — skuespilleren som kanskje hadde sitt karrierehøydepunkt som «The Dude» i Coen-brødrenes uforglemmelige The Big Lebowski.

True Grit er opprinnelig en bok, forfattet av amerikanske Charles Portis, som altså har vært filmatisert tidligere. Etter sigende vil Coen-brødrene imidlertid gjør sin film tettere opp mot det litterære verket enn hva som var tilfellet med 1969-versjonen. I boka treffer vi en 14 år gammel jente som sammen med en U.S. Marshal reiser hjemmefra for å finne farens drapsmann, og møter på mye motstand på veien.

PS! Coen-brødrenes siste film, A Serious Man, har for ordens skyld verdenspremiere under filmfestivalen i Toronto denne helga.