To nye filmer fra Herzog i år

Denne høsten har kultregissør og Montages-favoritt Werner Herzog hele to nye spillefilmer klare: Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans og My Son, My Son, What Have Ye Done, som får sine respektive festivalpremierer i henholdsvis Venezia og Toronto. I den forbindelse har en del promomateriale sluppet ut, blant annet de første bildene fra sistnevnte – en horrorfilm produsert av David Lynch. Vi skrev om den da innspillingen hadde blitt avsluttet, men det er fremdeles vanskelig å se for seg hva slags film dette egentlig blir. Hos Collider finnes flere bilder, og her er et par av dem:

My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)
My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)
My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)
My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)

Jeg merker at jeg er mer nysgjerrig på My Son, My Son, What Have Ye Done enn på Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans. Førstnevnte har både en mer spennende cast og et mer tiltalende plot, mens sistnevnte har kommet dårlig ut i nesten all omtale siden prosjektet ble offentliggjort. Da vi skrev om den nærmest amatørmessige traileren mistet jeg nesten alt håp. Men man kan ikke avskrive Werner Herzog, som alltid klarer å fylle filmene sine med større eller mindre mengder genialitet – og minst én urovekkende, uforglemmelig scene. I et videointervju som er lagt ut på nettet av produsent Millenium Films snakker regissøren om arbeidet på Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, og det han sier er i alle fall litt betryggende:

Og her er er et par produksjonsbilder fra filmen, som altså har Nicolas Cage og Eva Mendes i de ledende rollene:

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)

Hva tror dere? Hvilken av disse blir Herzog-høydepunktet denne høsten? De to festivalene er bare noen uker unna, så snart vil få høre hva de internasjonale kritikerne synes. Jeg venter i spenning.