Sammen til San Sebastian

Det svinger av norske filmers festivaldeltagelse denne høsten! Ikke før vi har rukket å rapportere om at filmfestivalen i Toronto invaderes av norske filmer, kan NFI i dag melde at den prestisjetunge filmfestivalen i San Sebastian også males i norske farger i år. Det er Sammen av Matias Armand Jordal som er tatt ut til å konkurrere om New Directors Award, der prispengene er på hele €90.000. Her er litt mer info fra NFIs pressemelding:

Sammen er Matias Armand Jordals spillefilmdebut, og hadde norsk premiere 23. januar i år. Filmen er et drama om en liten familie som går i oppløsning etter at moren dør, med Fridtjov Såheim og Odin Waage i hovedrollene som far og sønn. Sammen ble vist på markedet under filmfestivalen i Göteborg i vinter, og skal ha internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto tidligere i september. Samme måned lanseres filmen på DVD i Norge. Filmen er produsert av Tom Rysstad og Mirmar Film Production.

Filmfestivalen i San Sebastian arrangeres i år for 57. gang, og blir regnet som en viktig innfallsport til det spansktalende filmmarkedet. Festivalen har de siste årene vist blant annet Aksel Hennies Uno, Erik Richter Strands Sønner og Bent Hamers Facotum. I 2007 hadde festivalen fokus på nordisk film og viste flere norske filmer, i tillegg til at Liv Ullmann var æresgjest og mottok Donostia Award.