Kathryn Bigelow med nytt action-eventyr

Kathryn Bigelow var en av Hollywoods mest egenartede action-regissører tidlig på 90-tallet, med suksessfulle filmer som Point Break og Strange Days. Siden da har hun vært mindre synlig, og gikk bl.a. på en blemme med ubåtthrilleren K-19: The Widowmaker i 2002. Men i år er hun igjen på alles lepper, etter at hennes nyeste film The Hurt Locker har blitt rost opp i skyene og omtalt som en av vinterens sikre Oscar-kort. Filmen handler om en bombedesarmeringstropp på oppdrag i Irak (Sjekk trailer’n!).

I forbindelse med årets bølge av suksess, har Bigelow også fått i gang et nytt action-prosjekt, hos Paramount, som skal utvikles i samarbeid med manusforfatteren Mark Boal (også The Hurt Locker). Bigelow skal regissere filmen, som går under tittelen Triple Frontier, og skal foregå i grenseområdet med samme navn mellom Paraguay, Argentina og Brasil. Ifølge Variety er området spesielt attraktivt for organisert kriminalitet, og filmprosjektet beskrives som et action-eventyr – tør vi spå at en amerikansk helt vil komme til å bekjempe søramerikanske badguys med bart?