De første bildene fra Rabbit Hole

Det er vanskelig å ikke glede seg til John Cameron Mitchells Rabbit Hole Regissøren av Hedwig and the Angry Inch og Shortbus er unektelig en av de mer interessante i nyere amerikansk film. Ikke bare fordi han gjør det få andre tør, eller fordi tematikken i filmene hans nesten føles uutforsket av andre. Nei, mest er det fordi han tilsynelatende gir så blanke i de konvensjonene som er satt av kollegaer og miljøet rundt han. I så måte har mange noe å lære av Mitchell, også her hjemme.

Hans nyeste prosjekt har allerede fått mye omtale her på Montages. Rabbit Hole er en historie om tap og sorg, med Nicole Kidman og Aaron Eckhart i hovedrollene. Manuset er basert på et teaterstykke av David Lindsay-Abaire, men skal ha blitt enda mørkere i adaptasjonen og by på en atskillig større subtilitet enn det regissøren tidligere har jobbet med. New York Times har et lengre intervju med stab og cast, samt de første bildene fra filmen –  spesielt det ene påkaller minnet om en Kidman fra tidlig 90-tall.