Bilder fra Disneys Rapunzel

De første bildene fra Disneys Rapunzel er sluppet, og til min store glede ser det virkelig ut til at drømmefabrikken har funnet tilbake til prinsessefilmene fra begynnelsen av nittitallet, som fortsatt tilhører mine favoritter. I likhet med The Princess and the Frog er Rapunzel tradisjonelt animert, med et malerisk uttrykk som bidrar til å skape eventyrstemningen som ofte er fraværende i dataanimert film – inkludert Pixars mesterverker. Foreløpig mangler filmen en komponist, og det hadde vært kremtoppen på kaka om Alan Menken kunne få vifte litt med dirigentpinnen, etter et verdig comeback med Enchanted for et par år siden.

Rapunzel har premiere i desember 2010.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Må nok korrigere deg litt der, Rapunzel er dataanimert. Tror bildene du linker til er konseptillustrasjoner, ikke bilder fra ferdig film, men det er jo mulig de går for et litt mer tradisjonelt uttrykk en det som er vanlig med CG. Men den gjøres altså i CG.

  2. Ifølge postingen på /Film om dette fra slutten av juli er dette konseptillustrasjoner, ja. Ingen av Pixars filmer hører forøvrig til eventyr- eller fantasysjangeren, så det er en naturlig forklaring på manglende eventyrstemning der… :-)

  3. Akk, beklager så mye – dette var pinlig! I beruselsen over at Disney skal begynne med tradisjonell animasjon igjen, må jeg har gått ukritisk til verks med Rapunzel og rett og slett ikke fått med meg at de lager den i CGI. Visste at det var konseptillustrasjoner, men trodde altså de var helt representative for den kommende filmen. Uansett ser det jo ut til at de går for den gammeldagse looken, og det har jeg uansett sansen for. Pixars filmer er ikke i eventyrsjangeren, og utsagnet var ikke ment som en kritikk (jeg ELSKER de fleste av filmene deres), men mer et uttrykk for et savn… Gud som jeg savner «gamle-Disney» ;)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>