Wim Wenders tar Pina videre uten Bausch

Vi skrev tidligere i år om Wim Wenders‘ 3D-dansefilm Pina, som han skulle lage i samarbeid med koreografen Pina Bausch. Da Bausch brått døde av kreft i slutten av juni, så det mørkt ut for Wenders’ film – som etter planen skulle filmes i september. Nå melder Screen Daily at regissøren har bestemt seg for å gå videre med produksjonen, i samarbeid med Bauschs dansekompani og etter tilbakemeldinger fra publikum. Han sier i en uttalelse:

“A new concept has to be developed, of course. We are working on it. And we will not let the opportunity and privilege pass to record in 3D the choreographies and dance compositions rehearsed and overseen by Pina Bausch. Her critical and loving eye is still very present in these works. We feel obliged to fulfil her wish to document her art in the best possible way and to make it available to audiences worldwide.”

En film som fanger inn koreografens enestående danseform i 3D vil uansett kunne bli en interessant kinoopplevelse, med eller uten Bausch i levende live. La oss også håpe at Wenders med dette våkner fra dvalen han for øyeblikket er inne i som filmskaper.