Trailer til nydelige An Education

Årets nydeligste film har enda ikke fått lanseringsdato her til lands, men Nordisk slipper den sannsynligvis i løpet av høsten. Jeg snakker om Lone Scherfigs An Education, – en film som allerede har tatt både Sundance og Berlinalen med storm, og som jeg vil påstå det er umulig å ikke elske.

Jeg var på sistnevnte festivals gallavisning av filmen, og kunne med glede oppleve hovedrolleinnehaver Carey Mulligan motta stående applaus fra et fullsatt Friedrichstadtpalast. Tydelig berørt var hun, og flere enn meg følte nok at vi hadde sett en opptreden som de som deler ut gullstatuetter neste år ikke kan se bort fra. Ja, om det er mulig, må det ha vært forelskelse ved første øyeblikk jeg opplevde med Mulligan i denne filmen. Godt hjulpet av et glitrende birollegalleri bestående av blant annet Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Dominic Cooper, Rosamund Pike og Emma Thompson, er hun så lysende i sin tolkning at å kalle det et gjennombrudd ville være en underdrivelse.

I dag kom traileren til filmen, og en titt på den vil gi deg et bra inntrykk av de mange fasettene ved tolkningen. Gled deg!