Imponerende program i Venezia

Som vi rapporterte forrige uke – arrangørene i Venezia har virkelig satset denne gangen. Festivalen starter 2. september, og etter endelig å ha kjørt jyplingen nede i Roma til side, kan de nå presentere et av sine mer imponerende program på lenge. Michael Moore tar med seg sin Capitalism: A Love Story, mens Todd Solondz har rukket å ferdigstille Happiness-oppfølger Life During Wartime med blant annet Charlotte Rampling. Werner Herzogs nye versjon av Abel Ferraras Bad Lieutenant; Port Of Call New Orleans vil gå i ringen med Ferraras siste film; Napoli Napoli Napoli. Flere enn meg nok blir allikevel mest glade av å høre at John Hillcoat endelig skal få vise sin adaptasjon av Cormac McCarthys gnistrende roman The Road.

But wait, there’s more! Montages-favoritt Claire Denis tar med seg sin White Material, mens en annen av våre store favorittregissører – Fatih Akin, skal vise Soul Kitchen. Ikke fullt så engasjerende Steven Soderbergh bidrar med The Informant, mens 81 år gamle Jacques Rivette nok vil få mye oppmerksomhet med 36 vues du Pic Saint-Loup. Utenfor konkurranse vil blant annet Oliver Stone delta med South of the Border, George Romero med Survival Of The Dead, og Joe Dante med sin The Hole.