Diego Luna regidebuterer med Abel

Den meksikanske skuespillerduoen Gael García Bernal og Diego Luna føk inn på filmstjernehimmelen som følge av suksessen til Og mora di også… i 2001. Siden da har begge vært å se i en rekke storfilmer nasjonalt og internasjonalt, i tillegg til at de sammen har etablert produksjonsselskapet Cha Cha Cha. I tillegg til å produsere en rekke filmer for unge meksikanske regissører, har de der forfulgt egne ambisjoner som filmskapere; med García Bernals regidebut Deficit fra 2007 som en foreløpig kulminasjon. Dessverre var den filmen visstnok ikke særlig god, og den har heller ikke fått nevneverdig distribusjon.

Denne uken ble det klart, via The Playlist, at hans kompanjong Diego Luna også skal få sin spillefilmdebut som regissør. Prosjektet bærer tittelen Abel og er da ikke overraskende et drama om forholdet mellom far og sønn. Ut fra Lunas beskrivelse av temaet virker det som et sobert og reflektert prosjekt: «One of the most important things this film will question is why do adults tend to pressure kids into growing up well before their time.» Huk meg av som interessert.

Se forøvrig de to skuespillerne promotere sin ferskeste felles film, Rudy y Cursi, i dette sjarmerende videointervjuet hos Guardian.