Kortfilmprequels til Blade Runner

Ridley, Tony og Luke Scott går sammen om å skape en webserie inspirert av universet og tematikken i førstnevntes kultklassiker Blade Runner. Purefold får episoder på 5-10 minutter, og skal utspille seg i årene før filmens 2019. Ingen av filmens karakterer vil delta i serien, og også selve storylinen vil være en annen. Det altoverskyggende temaet er oppsummert som What does it mean to be human?

Jeg kan ikke annet enn å glede meg til dette – ikke bare er dette en type format som web er skapt for, jammen skal ikke du og jeg få være med på moroa via sosiale mediekanaler som FriendFeed. Ideen her er at fans skal kunne bidra med både plot og handling. Videre har skaperne valgt å legge serien innunder Creative Commons, noe som innebærer at alle kan laste ned, klippe om, remikse og dermed ytterligere tilføre vårt personlige preg. Ridley Scott er i så måte den første store Hollywood-regissøren som gjør dette. Flere reklamebyråer er også involvert i Purefold, som dermed later til å bli delvis finansiert via produktplassering. New York Times har mer om detaljer, mens co-produksjonsselskapet Ag8 har pressemeldingen – første episode er ventet til høsten!