Jodorowsky tilbake på kult-tronen med King Shot?

Den 80-årige chilenske regissøren Alejandro Jodorowsky er mannen bak kultklassikere som El Topo (1970), Holy Mountain (1973) og Santa Sangre (1989). Og jeg har ikke sett én eneste av filmene han har laget. Men, jeg har lenge tenkt på å gjøre noe med det. Og i dag fikk jeg enda en påminnelse; Jodorowsky skal lage en ny film, King Shot – hans første på 19 år. Bransjetidsskriftet Screen Daily skriver at Nick Nolte, Asia Argento, Udo Kier og Marilyn Manson vil utgjøre castet, mens legendariske Vilmos Zsigmond er ombord som fotograf.

Filmen får et budsjett på ikke ubetydelige 5,5 millioner euro, og er beskrevet som en “metaphysical spaghetti western.” Setter man alle brikkene sammen kan dette både bli ekstremt sært og ekstremt interessant. Jeg håper filmen vil klare å holde seg innenfor en ikke altfor utflytende ramme. Opptakene vil påbegynnes i Spania førstkommende oktober. Noen som har tips på hvilke Jodorowsky-filmer man bør begynne på dersom man er jomfru?