Dr. Jekyll og Mr. Hyde for Abel Ferrara

Variety avslører i dag at undergrunnsregissør Abel Ferrara skal gi seg i kast med en ny filmatisering av det klassiske stykket Dr. Jekyll og Mr. Hyde med Forest Whitaker og Curtis Jackson i tittelrollene, sistnevnte bedre kjent under artistnavnet 50 Cent.

«The combination of such formidable talent in front of and behind the camera will turn this wonderful gothic story into a modern classic for a whole new generation.»

Ordene tilhører produsent Luc Roeg, og jeg må ærlig innrømme at jeg nesten er like begeistret selv (med unntak av valget om å bruke 50 Cent, selv om det er litt typisk Ferrara). Jeg har den siste tiden forsøkt å oppsøke siste nytt rundt Abel Ferraras planlagte prosjekter, hvor det vanligvis er mye frem og tilbake og trøbbel med finansiering og distribusjon. Men når vi nå blir servert nyheten om at han velger å filmatisere et slikt velkjent verk, bør det kanskje kunne sikre ham nødvendig oppmerksomhet og penger til å realisere ideene han har. Dessuten er jo dette en historie som fremdeles har stort filmatisk potensial. Det samme virker det for øvrig som Guillermo del Toro har tenkt, ettersom det sies at han også er i gang med å planlegge en adaptasjon av samme bok. Og siden Ferrara og del Toro er to filmskapere som opererer på to vidt forskjellige planeter, er det mer enn nok rom for begge disse filmene!