Wahlberg og Bale i ringen for Russell

Klar for en ny boksefilm å glede deg til? Bare noen uker etter at vi skrev om disse skuespillernes samarbeid i Bryan Singers neste film, melder Variety at Christian Bale og regissør David O. Russell (Tre konger) er i samtaler med produsent Relativity Media om å signere på The Fighter – et prosjekt hovedrolleinnehaver Mark Wahlberg har forberedt seg på i årevis, og som i følge det amerikanske bransjebladet vil starte innspilling i juli. Denne nyheten kommer etter årevis med usikkerhet frem og tilbake; tidligere har både Darren Aronofsky, Matt Damon og Brad Pitt vært knyttet til prosjektet, i tillegg til Wahlberg.

Historien i The Fighter foregår i Boston og forteller den sanne historien om to halvbrødre, Mickey «Irish» Ward og den syv år eldre Dicky Eklund. Ward er bokseren som etter først å ha lagt opp én gang, kommer tilbake og mot alle odds trenes opp, av Eklund, til blant annet å vinne verdensmesterskapet i klassen ‘super lettvekt’. Varietys beskrivelse av brødrenes forhold viser tydelig denne historiens dramatiske potensiale:

Wahlberg will play Ward, a fighter who was losing bouts and was ready to hang up the gloves when his brother came back into his life. Bale will play Eklund, whose drugs and robbery spree drew him a 10- to 15-year sentence in state prison. There, he kicked drugs, became a model prisoner and emerged as a changed man who helped his brother reach the glory that eluded him.

I regi av kompromissløse David O. Russell, som har hatt to vellykkede samarbeid med Wahlberg tidligere, kan dette bli både energisk og detaljert til fingerspissene. Men Russell er også kjent for sine raseriutbrudd på filmsett, noe heller ikke Christian Bale er fremmed for. Mon tro om The Fighter blir en film vi vil få lese mange nyheter om i året som kommer?