Ridley Scott vurderer Alien 5

Man kan vel egentlig ikke våge å ta dette som en bekreftelse på noe som helst, men når selveste Fox-sjef Tom Rothman sier filmselskapet er i samtale med Ridley Scott om en femte film i Alien-serien, må det i hvert fall være lov å heve et øyebryn. I et videofilmet intervju på IESB.net, sier Rothman at Scott leker med tanken om en Alien-prequel mens han løper rundt med menn i tights på settet til Robin Hood.

Det har ikke vært manko på regitalent knyttet til Alien-merknavnet opp gjennom tidene, men det er generell konsensus om at verken David Fincher (Alien 3) eller Jean-Pierre Jeunet (Alien Resurrection) helt maktet å tangere Scotts opprinnelige Alien og James Camerons fantastiske oppfølger. Cameron skal ha snust på en femte film for en del år siden, men hoppet av prosjektet da Alien vs. Predator ble annonsert (han lukta vel lunta – de fleste har fortrengt både den og AVPR). Rothman sier i hvert fall at han holder fingrene krysset for en ny Scott-Alien. Han er ikke alene om det.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Glenn sier:

  Splitte mine bramseil!

 2. Men vil vi da virkelig ha en Alien 5?

 3. Glenn sier:

  Ja, gjerne det. Hvorfor ikke?

 4. Filmperson sier:

  Det er en stund siden Ridley Scott har vært Ridley Scott og hans siste filmer har ikke blåst vettet av meg. Alien 4 som forøvrig er regissert av den mer enn kompetente Jean- Pierre Jeunett satt en foreløpig siste spiker i kista på et genialt konsept og hvordan noen skal klare å vekke til live en film nummer 5 uten å ty til de verste dumheter har jeg vanskelig for å se.

 5. Margrét sier:

  Dersom Ridley Scott klarer å gjenskape stemningen fra Alien (film 1), så ønskes en Alien 5 velkommen. Mirakler har skjedd før. Dersom det blir ala Aliens 4 eller de siste filmene til Scott, nei takk. Og for all del, ingen Aliens film uten Sigourney Weaver. Ellers stor skuffelse.

 6. Martin Sivertsen sier:

  Re: Margrét
  Enig med det meste du sier der, gitt…men det høres ut som en ganske drøy manusutfordring å få skrevet 60-årige Sigourney Weaver inn i en prequel?

 7. Margrét sier:

  Hehe, ja det er kanskje litt mye forventet! Men noe blir definitivt feil.

 8. Mikkel sier:

  Alien 5: Der Untergang

  Alien rasen kommer til jorden. Vi følger fortapte geriljakrigere i sine siste åndedrag…

 9. Det kan nå se ut som om Ridley Scott (og sønnen bror Tony) produserer, og muligens overlater registolen til Carl Erik Rinsch, som hittil har gjort seg bemerket først og fremst som reklamefilmskaper. Men for noen reklamefilmer! Arbeidsprøve her.

 10. Ben Hanssen sier:

  Sønnen til Ridley Scott heter, Jake… Hans bror heter TONY!

 11. Ifølge Variety i dag er Ridley Scott nå bekreftet som regisør (og ikke Rinsch), mens det uskrevne bladet Jon Spaiths har manus.

 12. Terje Hagen sier:

  Ser virkelig frem til en Alien 5 og ikke minst i fra Ridley scott him self ,gleder meg masse.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>