Tom Cruise nekter å slippe taket i første høytflyvende trailer for Mission: Impossible – Rogue Nation

Tom Cruise og rollefiguren Ethan Hunt har vært ett og det samme siden Brian De Palmas glimrende Mission: Impossible igangsatte franchisen i 1996. Nå er den femte filmen i serien på vei, og både første teaser og første trailer er nå sluppet.

Disse klippene til Mission: Impossible – Rogue Nation sparer ikke på kruttet og presenterer omtrent alt du kan forvente fra en Mission: Impossible-film. Action, spenning, Tom Cruise som spurter i bar overkropp, fluktscener på motorsykkel og i bil, og et pustberøvende stunt på slutten. Med den største selvfølgelighet er Cruise tilbake i rollen som Ethan Hunt, og i støtteapparatet finner vi kjente fjes som Ving Rhames og Simon Pegg. I tillegg er Jeremy Renner tilbake, samt en rekke nye nøkkelpersoner.

Det er Christopher McQuarrie som har plukket opp stafettpinnen som regissør denne gangen, etter at Brad Bird gjorde en meget godkjent live action-debut med Ghost Protocol. McQuarrie er fremdeles aller best kjent som forfatteren av The Usual Suspects (1995), men har også bidratt på manus i Tom Cruise-filmer som Valkyrie og Edge of Tomorrow. Som regissør er McQuarrie dog et relativt ubeskrevet blad – hans debut var den forglemmelige The Way of the Gun (2000), mens den habile innsatsen på andrefilmen Jack Reacher (også med Cruise) var en bedre egnet jobbsøknad til M:I-universet. Synopsiset til Rogue Nation lyder omtrent slik:

[Ethan Hunt’s] highly effective but destructive Impossible Mission Force (IMF) is disbanded by vengeful Washington bureaucrats such as the CIA chief (played by Alec Baldwin). But Hunt pulls his team together to battle the shadowy force known as “The Syndicate” and its elusive leader (Sean Harris).

I samtale med USA Today sier Tom Cruise også at flystuntet på slutten av traileren er ekte: «That’s me the whole time. I was standing right over the tires when we landed. It’s nerve-racking for everyone else, but pretty exciting for me.»

Mission: Impossible – Rogue Nation har premiere på norske kinoer 31. juli. Se den ferske teaseren og traileren nedenfor, samt et knippe utvalgte frysbilder.

*

*

 mirn1

mirn2

mirn3

mirn4

Mission-Impossible-Rogue-Nation-poster