TIFF 2021 – Filmprat: En samtale med Charlène Favier om Slalom

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og ettersom årets utgave er heldigital – av hensyn til nasjonale smitteverntiltak – dekker vi festivalen «på avstand» med artikler og podkaster.

*

TIFF 2021: I denne episoden av Filmprat møter vi den franske regissøren Charlène Favier, til samtale om hennes film Slalom.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement under Tromsø internasjonale filmfestival, der vi fører samtaler med deltagende filmskapere eller andre relevante festivalpersonligheter. Ettersom TIFF i 2021 er et heldigitalt arrangement, har disse møtene blitt virtuelle. Charlène Favier er en fremadstormende ny filmskaper fra Frankrike, som i flere år har gjort seg bemerket med imponerende kortfilmer, og nå har fått sitt gjennombrudd med spillefilmdebuten Slalom – som i 2020 var en del av Cannes-festivalens offisielle utvalg (selv om festivalen ble korona-avlyst), og nå er nominert til fire Lumière-priser.

I samtalen nedenfor forteller Charlène Favier om hvordan hennes egen oppvekst i alpine omgivelser ved vintersportsstedet Val-d’Isère inspirerte henne til å skrive manuset til Slalom og hvordan skildringene av miljøet og rollefigurene viderefører tematikk fra flere av hennes kortfilmer. Favier beskriver også hvordan hun oppdaget hovedrolleinnehaver Noée Abita og på hvilken måte Jérémie Renier var drømmevalget som hennes motspiller, før hun også går nærmere inn på betydningen av å jobbe med mange av de samme kreative samarbeidspartnerene som hun har bygget tillit med opp gjennom arbeidet med kortfilmene.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

*

BONUS: Flere av kortfilmene til Charlène Favier, som nevnes i samtalen over, er åpent tilgjengelig på internett, og særlig de to nedenfor er relevant å se for et nysgjerrig publikum (og begge har engelsk tekst):