Sniktitt på Quentin Tarantinos 70mm-arbeid med The Hateful Eight og roadshow-lanseringen

Vi har allerede skrevet en hel del om The Hateful Eight og 70mm-lanseringen av filmen, og nå har Quentin Tarantino & Co. sluppet en pedagogisk featurette-video som introduserer publikum for roadshow-lanseringen av The Hateful Eight og opptaksformatet Ultra Panavision 70.

Det har lenge vært kjent at Tarantino ville gjøre noe spesielt ut av kinolanseringen av The Hateful Eight, og for en drøy måned siden ble det offentliggjort at Tarantinos nye film vil bli distribuert på 70mm i romjulen til over 100 amerikanske kinoer – før filmen slippes digitalt i januar – og at 70mm-versjonen blir 6 minutter lengre enn den digitale.

Denne lanseringspraksisen vekker til live kinotradisjonen kjent som et roadshow, og hadde sine glansdager i USA fra 1950- til 1970-tallet. Storfilmer som Ben-Hur, Lawrence of Arabia, Cleopatra og Doctor Zhivago – for å nevne et knippe – ble lansert på dette viset. Tarantino velger nå altså å returnere til storformatskinoenes glansdager med The Hateful Eight, som blir å se i 70mm hos et utvalg amerikanske kinoer fra og med første juledag.

Filmen får ordinær digital kinopremiere den 8. januar, også i Norge. Det jobbes for øvrig fortsatt i kulissene med en 70mm-lansering av The Hateful Eight også her i Norge, men der er det ennå ikke avklart hvordan dette vil bli gjennomført. (Montages følger saken tett, og vil rapportere når flere fakta ligger på bordet.)

Nedenfor kan dere se Tarantino og gjengen bak The Hateful Eight som presenterer roadshow-lanseringen og arbeidet med Ultra Panavision-formatet.